Skip to content

May 13, 2017

Προκόπης Παυλόπουλος: Εθνικός ο ρόλος της Μητέρας

Μετά από δεκαετίες ολόκληρες όπου ο ρόλος της Μητέρας όχι απλά αμφισβητήθηκε αλλά και υποβιβάστηκε και χλευάστηκε, μετά από δεκαετίες ανυπαρξίας οικογενειακής πολιτικής και μετά από νομοθετήματα που “κτύπησαν” στην καρδιά τον θεσμό της Οικογένειας, τώρα στην Κρίση, θυμηθήκαμε ξαφνικά τον ρόλο της Μητέρας και της Οικογένειας. Ας είναι, καλύτερα αργά παρά ποτέ!…

cf80cf81cebfcebacebfcf80ceb7cf83-cf80ceb1cf85cebbcebfcf80cebfcf85cebbcebfcf83

 

Η Ημέρα της Μητέρας μας υπενθυμίζει, στο διηνεκές και ιδίως κατά την σημερινή εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία για τον Τόπο μας και τον Λαό μας, την σημασία της Οικογένειας και της Μητέρας, ως αναντικατάστατης αντηρίδας του οικογενειακού θεσμού.
Η Μητέρα διαδραματίζει, νομοτελειακώς, κορυφαίο ρόλο τόσο για την συνοχή της Οικογένειας όσο και για την διαμόρφωση της προσωπικότητας των μελών της, πρωτίστως δε των παιδιών.
Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο η Ημέρα της Μητέρας μας καλεί, επιπροσθέτως, να έχουμε πλήρη συνείδηση του ότι στο ιερό πρόσωπο της Μητέρας, ως υπόδειγμα αγάπης και υπομονής, οφείλουμε, κατά μεγάλο μέρος, το ότι η σύγχρονη βαθιά κοινωνική και οικονομική κρίση δεν έχει οδηγήσει στην ρήξη του κοινωνικού μας ιστού. Για τούτο στον Τόπο μας αυτή η συνεισφορά της Μητέρας είναι, κυριολεκτικώς, εθνική, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Read more from Καθημερινά

Comments are closed.